Geeresteinselaan 79 Tel.: 033 285 87 00
3931 JB Woudenberg E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toezicht op een onderneming beweegt zich in een omgeving van toenemende complexiteit, waardoor aan de Raad van Toezicht en haar individuele leden steeds zwaardere en meer specifieke eisen worden gesteld.

Overheid, media en publiek zijn kritischer geworden op het functioneren van toezichthouders, zeker wanneer het organisaties zijn die direct of indirect met publieke gelden worden gefinancierd. Van de Raad van Toezicht wordt een meer proactieve houding verwacht, waarbij de aanwezige kwaliteiten op een goede manier worden ingezet in samenhang met en in de juiste verhouding tussen toezicht èn bestuur. Op die manier worden beide functies in staat gesteld hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen naar zowel de samenleving, de organisatie en haar medewerkers.
De maatschappij verwacht dat de Raad van Toezicht als zelfstandig orgaan verantwoording aflegt over haar inzet, kwaliteit en de wijze waarop zij haar taak uitoefent. De toezichthouder is van grote betekenis voor de continuïteit en sturing van een organisatie. Dat betekent, gezien de eerder genoemde maatschappelijke verantwoordelijkheid, dat Raden van Bestuur ontvankelijk dienen te zijn voor een Raad van Toezicht, die een assertieve, zelfstandige en professionele positie inneemt op basis van eigen verantwoordelijkheid en aanspreekbaarheid.

Nieuwe rollen, veranderende verantwoordelijkheden, maar ook harde eisen ten aanzien van transparantie (van informatie tot handelen), risico en aansprakelijkheid. De tijd is rijp voor een verdere professionalisering van toezicht.

Crown Gillmore Governance doet meer dan het werven van toezichthouders. Wij hebben ruime ervaring in meedenken over strategische vraagstukken (inrichting en bemensing van de (top)structuur) voor publieke ondernemingen in de sectoren Zorg, Onderwijs en Openbaar Bestuur. Organisaties, die zich publiekelijk dienen te verantwoorden.

Deze activiteit kan niet meer los worden gezien van vraagstukken over Governance. In onze optiek dienen Raad van Bestuur en Raad van Toezicht vanuit hun gezamenlijke, maatschappelijke verantwoordelijkheid dichter naast en met elkaar te opereren. Ongecahte het feit of het nu bijvoorbeeld over juridische structuur, fusie, samenwerking, positionering, werknemers, kwaliteit, veiligheid, financiën, integriteit of risico’s gaat, de verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht ontmoeten elkaar. Dat vraagt om samenwerking en soms specifieke externe expertise.

Vanuit onze betrokkenheid, kennis en aantoonbare ervaring in uw sector betekent dit wij ‘up-to-date’ en intensief geïnformeerd zijn over trends, recente ontwikkelingen en daarmee ook over de eisen die aan Toezicht worden gesteld. Op basis van eigen toezichtervaring zijn wij in staat u kwalitatief te ondersteunen bij alle facetten die nodig zijn om ‘Good Governance’ te implementeren en te waarborgen.

Dienstverlening Crown Gillmore Governance

Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Cookie informatie | Cookie verklaring