Geeresteinselaan 79 Tel.: 033 285 87 00
3931 JB Woudenberg E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jos HoubenJos heeft een relevante bestuurlijke carrière. Hij heeft zich vanuit verschillende verantwoordelijkheden voor de “publieke zaak” en voor toezicht op maatschappelijke ondernemingen met een duidelijk accent op zorg- en onderwijsinstellingen ingezet. Vanuit deze verantwoordelijkheid heeft hij meerdere malen als voorzitter van de Raad van Toezicht nieuwe bestuurders en collega-toezichthouders aangesteld. Jos heeft daarbij geconstateerd dat naast portefeuillekennis, ook de juiste persoonlijkheid voor een optimale bestuursbalans van evident belang is voor continuïteit, kwaliteit en vitaliteit van een organisatie. Hij was meerdere malen medeverantwoordelijk voor het begeleiden van maatschappelijke ondernemingen bij het maken van een belangrijke strategische (markt)keuze zoals dienstverlening, fusie, overname en/-of samenwerking, al dan niet het gevolg van veranderende, externe ontwikkelingen.


Jos: “Je kunt als toezichthouder alleen dan van waarde zijn voor een onderneming als je proactief en planmatig vanuit professionaliteit ‘aanwezig’ bent, niet slechts ter controle, maar vooral ook om te kunnen ‘sparren’ en anticiperen. Toezicht is meer dan controle achteraf. Het moderne toezicht is ‘dichtbij afstand houden’. Goed en verantwoord toezicht wordt bepaald door een voortdurende, actieve en preventieve betrokkenheid van de volledige raad. Overleg tussen bestuur en toezicht is vastgelegd en onvermijdelijk, maar succesvolle samenwerking wordt bepaald door duidelijkheid, openheid, vertrouwen, respect en de daadwerkelijke intentie om het samen te doen. Natuurlijk vanuit het respect en wederzijdse erkenning van ieders eigen positie, maar wel samen”.

Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Cookie informatie | Cookie verklaring